Louise, oktober 2016

 

 

Dagarna går, blir till veckor och månader. Louise är nu tre år och fyra månader, behandlingen mot leukemin har pågått två år och fyra månader.

Senaste tiden har varit skakig och inte alls så lätt eller bekymmersfri som man skulle kunna ha hoppats så här lång in i behandlingen. Louise är, med all rätt, trött i kroppen. Hennes inre organ kämpar förtvivlat för att orka med och vi har gång, på gång, på gång den senaste tiden fått avbryta behandlingen för att ge henne en chans att återhämta sig. I över två veckor var hennes blodvärden så dåliga (neutropeni och trombocytpeni, dvs utan immunförsvar och blodplättar som ger ökad risk för blödning mm), trots avbrott i behandlingen, att barnonkologerna ville söva henne och göra ett nytt benmärgsprov för att leta återfall av leukemiceller. I sista stund vände värdena upp en aning och i förra veckan var de plötsligt helt i balans igen. Det är en berg-och-dalbana som emotionellt är mycket påfrestande att åka med på.

Vissa dagar är Louise med, hon är pigg och orkar leka. Men fortfarande är det alldeles för ofta som hon inte alls orkar med, som hon bara vill sova, som hon gråter och har ont och är allt annat än den bekymmersfria och sorglösa treåring hon borde få vara.

Och här är vi nu. Försöker lappa ihop livet och hitta tillbaka till en någorlunda vardag utan att tänka och leva b a r n c a n c e r i varje andetag. Ett liv utan att ständigt leva på standby redo att läggas in akut på sjukhus, utan sondsprutor, blödande slemhinnor, otaliga nålstick, cytostatikakräkningar och allt därtill. En fot har vi i allra högsta grad kvar i barncancervärlden, cellgiftsbehandlingen och sjukhusbesöken pågår ju fortfarande, men vi har börjat våga lyfta blicken och hoppas att Louise faktiskt kan komma att fixa det här.

1 Stephania:

skriven

❤ kärlek o styrka till er ❤

2 Anneli Brodin:

skriven

Finaste tjejen!! Vilken bergochdalbana ni haft 😔 Så fint att höra från er här igen 💞 Önskar jag kunde ta en del av er oro så ni slapp det för en stund 🙏🏻 Hejja er! Till jul ska vi fira med er ✨ Stora kramar Anneli

3 Karin:

skriven

Åh, Louise! Du lilla kämpe!
All kärlek och styrka till er. <3 <3 <3

4 Tess :

skriven

Självklart kommer hon att fixa det här!

5 Sabina:

skriven

Fina Louise! Hejar på dig 💞

6 Sari:

skriven

Styrkekram till hela familjen, kämpa Louise!!!!!! Håller tummarna för att ni snart får leva utan den värsta oron. Ta vara på era bra stunder, O R K A!!!!!!

7 Ida:

skriven

Sånna kämpar ni är❤️

Kommentera här: