Rekordhög dos"Stark benmärg" kommenterade läkaren på Q84 Louise senaste blodvärden. De är till och med i överkant i förhållande till hur de vill ha dem. Därför har nu dosen höjts till 0,8 Xaluprine (daglig dos) och 2 tabletter Metotrexate (1 gång per vecka).
 
De senaste värdena har varit stabila, jämna och fina. Läkaren tyckte att det räckte med att Louise kom in och tog nya prover om två veckor istället för varje vecka som hon har gjort hittills. Jag tror ändå att jag vill ha hennes prover nästa vecka för att se hur benmärgen reagerar på den höjda dosen. Eftersom det var två olika läkare, en som levererade provresultat och en annan höjningen av cellgifter litar jag inte riktigt på att de har koll på att en ändring gjorts. De har snurrat ihop saker förut om jag säger så...
1 Linn :

skriven

Varför är de dåligt med stark benmärg?

Svar: Det är inte dåligt med en stark benmärg, tvärt om är det ett tecken på att hon inte har tagit allt för stor stryk av den tuffa behandlingen och att hon återhämtar sig. Däremot vill man hålla hennes produktion av nya blodceller nere (som en del av behandlingen), i hopp om att med hjälp av cellgifter få bort varenda liten cancercell. Cancerceller är snabbdelande, och den medicin Louise får stör ut dessa. Låter man cellerna få dela sig fritt (värdena går upp) finns risk att eventuellt kvarvarande cancerceller tar fart och tar över igen.Hoppas jag lyckades förklara någolunda nu. :-)
prinsessanlouise.blogg.se

2 Carro:

skriven

Va härligt att hon återhämtat sig så bra. Om de kan köra högre doser nu, blir behandlingen kortare då?
Heja lilla söta Louise, snart är detta över o du får slappna av!

Svar: Tyvärr inte kortare, de går efter ett visst antal behandlingsveckor. Louise beräknas vara klar i december 2016, kanske lite senare.
prinsessanlouise.blogg.se

Kommentera här: