JättesjukDet vore mest rimligt att Louise skulle ogilla allt vad sjukhus och doktorer heter. Men faktum är att det är det hon allra, allra helst väljer att leka. Hon ska lyssna på hjärta och lungor, tar tempen och stick i fingret, tittar efter om det sitter någon portnål, ger sprutor med medicin, klappar och plåstrar om. Vi turas om att vara "jättesjuk", hon och jag och alla gosedjuren.
 
Hon är så liten, och jag kan inte låta bli att imponeras av hennes kunskaper i medicin. Hon kan ord och har så många tuffa erfarenheter som de allra flesta vuxna aldrig ens kommer att komma i närheten av. Ändå väljer hon, 2,5 år ung, att leka doktor framför allt annat. ♥ 
1 Marika:

skriven

Du har nog en blivande läkare i din dotter, cancerforskare och barnläkare 😊 Saga har inte varit alls lika sjuk men hos läkaren och på barnakuten betydligt fler gånger än sina kompisar, leker också gärna doktor och vet precis var man ska sätta stetoskopet hihi.
Härligt att se alla fina bilder på en betydligt mer välmående prinsessa!

2 Jessica:

skriven

Så himla fin hon är 😍

3 Charlotte:

skriven

Kanske hennes sätt att bearbeta alla upplevelser, både bra och dåliga...
Så fantastisk hon är! 💕

4 Anonym:

skriven

Jo, så fungerar terapi... man pratar om eller agerar samma sak, gång på gång på gång, och långsamt förvandlas det från att vara ett monster i själens garderob som man inte ens törs tänka på till något visserligen svårt och jobbigt men ändå hanterbart. Något som går att tänka på utan att det blir panik och avgrunder. Och det blir något man har kontroll över (extra viktigt när man har varit med om jobbiga medicinska saker som man inte har kunnat kontrollera) och känslan av maktlöshet försvinner långsamt. Louise kanske inte blir läkare - eller kanske hon blir det - men med tillräckligt mycket bearbetning genom lek så kommer läkare och sjukhus inte att vara mardrömspersoner och -platser för henne. Tror jag. Hon är klok :-)

5 Linda Blomqvist :

skriven

Jag tror oxå att det är deras sätt att bearbeta allt dom är med om. Elsa ska bli både doktor & sjuksköterska när hon blir stor. Å nu när hon bröt benet så hade även hennes gosedjur brutit benet & armar & hon gipsade å höll på.. 😊

6 Josefine:

skriven

Det är väldigt vanligt att barn som vistas mycket på sjukhus leker såna lekar. Precis som flera sagt är det barnens sätt att bearbeta. På samma sätt leker barn som varit med om andra saker, lekar som speglar dom upplevelserna. Det är bra, betyder att hon kommit en bra bit åt rätt håll.

7 Sarah:

skriven

Gullfia, det gör hon ju helt rätt i! Kram

8 Hanna Karlsson:

skriven

Kanske att hon blir doktor hon med. Annars gissar jag som övriga kommentatorer redan skrivit att det säkert är ett sätt för henne att bearbeta det hon varit med om.

9 Sari:

skriven

Blir kanske överläkare när hon blir stor, tänk vilka erfarenheter hon bär med sig eran lilla sötnöt💞

10 Helen Fransson :

skriven

Gullunge ❤️

11 Anneli Gisselson:

skriven

Finaste lilla sötnötan!!

<3 <3 <3

Hon kan ju mycket om sjukvård lilla skruttan så det ligger väl nära till hands att leka just det hon kan mycket om, sen fungerar det alldeles säkert som terapi på något sätt för henne!

KRAM

12 joanna- 8 självmordsförsök senare- Livet med Asperger och Bipolär sjukdom:

skriven

det kanske blir en läkare av henne:) borde finnas fler läkare med egen erfarenhet

Kommentera här: