Den där barncancervården


Ett år sedan. En kal, blek och kortisonsvullen Louise. Bilden är från reportaget som sändes i SVT Nyheter angående den bristande barncancervården i Stockholm. Vi föräldrar blev intervjuade och fick berätta om våra erfarenheter av den vårdkarusell vi så plötsligt och ofrivilligt kastats in i. 
 
I morgon är det dags för en uppföljning och vi kommer att berätta om året som gått och om hur vi upplever resultatet av de löften som givits av politiker och sjukhusledning i form av fler vårdplatser och kontinuitet i vården. Programmet kommer att sändas i samband med barncancerdagen den 15:e februari. 
 
Jag är innerligt trött på att hänga ut min dotter på detta sätt, men så som de barn som gått igenom cancerbehandling på Astrid Lindgrens Barnsjukhus de senaste åren har behandlats så måste vi visst fortsätta tjata för att få till en ändring.
1 Anneli Gisselson:

skriven

Det är så Starkt och Beundransvärt att ni tar denna fight! Jag kan bara ana hur less ni är och det är självklart en stor avvägning för er att låta Louise ingå i denna kamp!

Jag såg också att det skulle vara fackeltåg den 15:e, tyvärr hinner jag inte åka in efter jobbet, annars hade jag gärna varit med!

KRAM

Svar: Tack Anneli! Jag som nyss skrev att jag inte orkar med den här fighten längre... men så ringde en reporter och frågade om vi ville ställa upp och plötsligt kände jag att jo, vi måste fortsätta att berätta. Vi har ju haft så (förhållandevis) lite att göra på sjukhuset sedan sista intensifieringen, men ändå är det ju något litet som ska strula i kontakten med sjukhuset varje vecka. Men även om man nu lyckas rekrytera mer personal och öppnar fler vårdplatser så ökar ju Stockholms befolkning explosionsartat just nu, och med det kommer fler barncancerpatienter som behöver vård. Lägger vi sedan till att hela organisationen är en enda röra och ingen ansvarig finns som är villig att göra något konkret för att lösa problemet, ja då är det himla lätt att tappa hoppet om att det någonsin ska kunna bli bättre.Jag har inte ord för hur glad och lättad jag är att Louise har kommit så långt i sin behandling och att det allra tuffaste nu är över. Nu är jag mest panikslagen över risken för återfall, för jag tror allvarligt inte att vi klarar av en vända behandling till på ALB.
Stor kram på dig, tack för allt du gör för oss!
prinsessanlouise.blogg.se

2 Sussie:

skriven

Kram❣❣❣

3 Lotta:

skriven

Tack för att ni orkar och tack för att ni tar fighten både för Louise, men också för alla andra Q84-barn. Tror inte det finns någon familj som inte kan skriva under på liknande fel och brister tyvärr : (

4 Sara:

skriven

Detta är så viktigt. Ditt barn är så viktigt. Fortsätt kämpa <3

Kommentera här: