Bit ihop och håll ut!

 

 

Louise skulle gjort sin sista lumbalpunktion i narkos i onsdags. Så blev det inte. På grund av platsbrist på Nya Karolinska så är hon framflyttad till i morgon måndag 19/12, dvs efter planerat behandlingsavslut. Louise behandling förlängs därmed pga platsbristen. Nu gäller förhoppningsvis måndag, då Louise ska ta sina sista cellgifter, sövas och ges cytostatika in i ryggmärgskanalen.

 
Jag vet inte vad som känns värst. Att Louise kommer behöva dras med biverkningar på själva julafton pga framflyttad behandling, eller att en sjukhusbyggnad som kostat svenska skattebetalare 22,8 MILJARDER kronor har platsbrist.
 
Jag är så gränslöst ledsen och besviken. Samtidigt tacksam att Louise alldeles snart är klar med det här helvetesäventyret. Framflyttningen känns som ett sista välriktat slag i magen från sjukvårdens sida och avslutar en 2,5 år lång era av komplett vårdfiasko. 
 
Louise ser ut att bli en av dem som överlever sin leukemibehandling. Nästa steg är att INTE bli en av dem 20% som drabbas av återfall. Vad allt strul med uppskjutna behandlingar, feldoseringar, vårdorsakade infektioner mm har inneburit för Louise chanser att få bli frisk vet vi inte. Det, kan bara tiden utvisa. 
 

Kommentera här: