Sista behandlingen 2016-12-19

Allra sista dosen Xaluprine.
 
Sista!
 
Tidig morgon och bedövningssalva inför nåsättning i port-a-cathen.
 
Fastande i väntan på narkos.
 
Trött och hungrig men tapper och tålmodig som alltid.
 
Nålsättning - inte sista gången men definitivt sista för behandling.
 
Trött efter narkos.
 
Clownerna som första åren var hennes största skräck blev till slut hennes bästa vänner. ♥
 
 
 
Prinsessan Louise av Ekerö - sista cellgiftsbehandlingen är klar!
 
Trött, illamående och ont efter behandlingen. Men nu är det ÖVER!
 
 

Bit ihop och håll ut!

 

 

Louise skulle gjort sin sista lumbalpunktion i narkos i onsdags. Så blev det inte. På grund av platsbrist på Nya Karolinska så är hon framflyttad till i morgon måndag 19/12, dvs efter planerat behandlingsavslut. Louise behandling förlängs därmed pga platsbristen. Nu gäller förhoppningsvis måndag, då Louise ska ta sina sista cellgifter, sövas och ges cytostatika in i ryggmärgskanalen.

 
Jag vet inte vad som känns värst. Att Louise kommer behöva dras med biverkningar på själva julafton pga framflyttad behandling, eller att en sjukhusbyggnad som kostat svenska skattebetalare 22,8 MILJARDER kronor har platsbrist.
 
Jag är så gränslöst ledsen och besviken. Samtidigt tacksam att Louise alldeles snart är klar med det här helvetesäventyret. Framflyttningen känns som ett sista välriktat slag i magen från sjukvårdens sida och avslutar en 2,5 år lång era av komplett vårdfiasko. 
 
Louise ser ut att bli en av dem som överlever sin leukemibehandling. Nästa steg är att INTE bli en av dem 20% som drabbas av återfall. Vad allt strul med uppskjutna behandlingar, feldoseringar, vårdorsakade infektioner mm har inneburit för Louise chanser att få bli frisk vet vi inte. Det, kan bara tiden utvisa. 
 

7 dagar till behandlingsslut

 
Nedräkningen har på allvar börjat! Sju dagar kvar till sista cellgiftsdag i den här 2,5 år långa behandlingen. Ni som följt oss under de här åren vet vilken resa det varit, och att stå här med S J U ynka dagar kvar känns helt surrealistiskt. Overkligt! På onsdag är allra sista sövningen med lumbalpunktion och Metotrexate i ryggen inplanerad. Sista behandlingen, men samtidigt den allra första (och förhoppningsvis enda) på Nya Karolinska.
 
Älskade lilla Louise. Sju dagar kvar! ♥