Upp och ner

Klockan 22, fredag kväll. 38,5 grader.

03, natten till lördag. 38,9 grader.
 
Lördag morgon. Feberfri med 36,9 grader.
 
Jag har sovit max 1 timme sammanhängande de senaste nätterna. Jag har ställt klockan och tempat varannan timme nätterna igenom, och däremellan har jag väckts av Louise som vänder och vrider sig. Febern har åkt upp och ner och ingen av oss har riktigt vetat vilket ben vi ska stå på. SABH kom ut kring midnatt natten till fredag och tog prover så att vi slapp åka in. Vilken oerhörd L Y X!!! Ingen CRP att tala om, 0,4 i neutrofila och i övrigt bra, så vi fick lov att stanna hemma.
 
Natten till lördag hade Louise 38,9 och vi var på väg att åka in i alla fall. Men då visade det sig att de neutrofila stigit ännu lite till och vi kunde med nöd och näppe stanna kvar hemma. Dagtid har hon varit feberfri, trött och låg men feberfri.
 
Min tappra tjej...

I allt detta så är det just de neutrofila vita blodkropparna (i kombination med lågt crp) som har varit avgörande. De har stigit från 0,4 i torsdags, till 0,7 i fredags och upp till hela 1,3 igår. Det är verkligen inte illa jobbat för en trött och pressad benmärg! 
 
Boven i allt det här är med största sannolikhet Cytarabine. Feber och en aning förhöjt crp i samband med Cytarabine (Cytosar) är visserligen inte vanligt, men det händer. Med Louise hände det med råge... Samma mönster varje dag. Behandling kl. 13.00, feberfri under eftermiddagen, feber kl. 22.00, jättemycket feber under natten, feberfri vid 09.00. Pust!
 


I morgon slipper vi inte undan sjukhuset. Det är äntligen dags för allra sista behandlingen i den här fasen! Louise ska sövas och få Metotrexate i ryggmärgen, och det blir startskottet för den sista långa fasen i hennes behandling. Underhållsfas! Ett år med "bara" en liten dos medicin hemma varje dag, och sövning var 8:e vecka för behandling med Metotrexate i ryggen. Kan ju tyckas låta mycket men för oss låter det som semester! 
1 Sussie:

skriven

Tänker på er!
💕❤️💕

2 Medina:

skriven

Usch!:(

3 Malin:

skriven

Fina fina Louise 💗 tänker på och ber för er! 💗 Hon är verkligen helt fantastisk er lilla kämpe!
Kramar ⭐️

Kommentera här: