Sjukhus-tisdag

En väldigt blek tjej innan blodtransfusion.
 
Vi tog lite sovmorgon i morse jag och Louise. Var på sjukhuset vid 11 och satte nålen. Blodprov och bastest togs. Fick veta att det skulle ta 1-2 timmar innan provsvaret och blodet skulle komma, så istället för att vänta inne på avdelningen tog vi en promenad och gick och köpte med oss lite lunch. 
 
Hur många timmar jag har stirrat ut över den här vyn har jag ingen aning om. Många är det. Om inte allt för avlägsen tid är det förbi och jag kommer inte behöva stå här och längta ut mer. På ett eller annat sätt kommer den här tiden att ta slut.

Tillbaka på Q84 vid 13.30 och kunde då koppla på blodet direkt. Louise var trött men inte ledsen. Sen hade vi en sån tur att Pysselbyrån var på Q84 och Louise kunde sitta med och rita en stund medans jag fick lite sällskap. 
 
När blodet tickat på i en timme började Louise se ut som människa igen och hon var märkbart piggare. Vilken skillnad! Vi hann med lite lek och sagoläsning innan det plötsligt var klart. Snabbt besök hos läkaren, dra ut nålen (med tillhörande skrik-nej-villinte-ceremoni) och sen kunde vi åka hem strax efter 16.
 

En dag som vi gärna hade gjort något annat på, men som till slut blev bra ändå. Måste man ha blod så måste man...
1 Sarah:

skriven

Gullefina! Skönt att det gick bra ändå. KRAM

Svar: Ja. Tyvärr är det ju fortfarande så att det är lika mycket oro över att behöva vara där som det är inför att Louise behöver någon form av behandling. Oron över att det ska bli fel, att vi ska bli ivägskickade någonstans osv. Önskar så att det kunde få vara så här bra, för alla barn alltid. ♥
prinsessanlouise.blogg.se

Kommentera här: