Mot UppsalaVår dotter behöver en blodtransfusion pga låga blodvärden efter cytostatikabehandling.

Hemavdelningen Q84 på Astrid Lindgrens Barnsjukhus kan inte ta emot henne pga personalbrist. Vi är hänvisade att gå genom akuten och ge Louise blodtransfusionen där. Bland hela Storstockholms bestånd av RS-sjuka, vattkoppor, kräksjuka, virus mm ska vi ta vår ettåriga dotter med immunbrist och cancer. Trots att vi ringt och bönat får vi blankt nej. Akuten gäller trots att Louise inte är "sjuk", hon behöver bara blod. Att hon ska gå genom akuten i sitt tillstånd är inte bara dumt, det är kan betyda fara för hennes liv. Inga alternativ ges från sjukhusets sida. 

Vi ringde därför på eget bevåg till Akademiska Sjukhuset i Uppsala, över 8 mil från vårat hem på Ekerö, för att höra om de kan ta emot oss. Vi fick rätt omgående klartecken att de kunde ta emot Louise där, så nu är vi på väg. 

Jag är inte bara ledsen. Jag är förkrossad. Jag är arg. Uppgiven. Besviken på landet Sverige. På sjukvården. På barncancervården. 


1 Emma:

skriven

Men det är ju helt vansinnigt! hur tänker de egentligen... Ett cancersjukt barn som blir smittat av nån av alla smittor på akuten kommer ju kräva en mer vård... Kämpa på! Tänker på er, trots att jag inte känner er.

2 Lotta:

skriven

*styrkekram*❤️

3 Sarah:

skriven

Heja heja starka er men jag blir sååå arg. O stackars liten. Hoppas ni får snabb och bra hjälp. Tänker på er💞

4 Ingela :

skriven

Förjävligt att det ska behöva vara på det här viset! Jag trodde dom hade anställt fler sjuksköterskor? Man undrar ju hur kommande sommar kommer att se ut om det är personalbrist redan nu?! Man tycker ju att något borde hända när media skrivit så mycket om det men tydligen inte. Skickar massa styrke kramar till er ❤️

5 Malin:

skriven

Skönt ändå att nu står på er!! Heja er! Bara visa dem! 💪👊

6 Malin:

skriven

Men fy😫 lider med er! Hoppas loppan känner sig lite piggare efter blodtransfusionen✊ massa styrkekramar till er❤️❤️

7 Pia:

skriven

Lider med Er. Värnlösa barn med föräldrar som försöker att göra allt rätt skall naturligtvis ha den bästa vård som tänkas kan. Inget annat, det får kosta vad det kosta vill. Vad händer i vårt land? Man måste vara frisk för att orka vara sjuk och ha stenkoll på allt som händer. Styrkekramar

8 sofie:

skriven

Oh jag blir både ledsen, arg & jätte irriterad! Hur tänker dom?! Usch styrke kramar ♡

9 Anneli:

skriven

Det är fasansfullt att det är såhär men skönt att de tar emot er i Uppsala! Akuten borde inte ens vara ett alternativ i er situation!

Vi hejar på er, tänker på er och skickar all styrka vi kan <3

<3 <3 <3

10 jenny:

skriven

Det är ursäkta mig men ta mig fan helt sanslöst! Hur fan tänker dom!?

11 Malin S:

skriven

Jag vet inte riktigt vad man ska skriva.. är bara så dåligt. Hoppas ni får bra hjälp i Uppsala nu <3

12 MP:

skriven

Bra gjort!
Beklagligt, åt skogen, fel fel fel i sig att ni ska välva göra det me. BRA gjort med tanke på alternativet! Du är en stjärna!

13 Elin:

skriven

Alltså det här är det sjukaste jag läste på länge. Ni om några ska ju absolut INTE behöva gå via en akutmottagning. Skrämmande att det är så här det fungerar 2015 :(

Hoppas att det går bra nu iaf. Tänker på er ♡

14 Frida:

skriven

Man blir ju så ledsen och arg när man läser det här. Att vården ska se ut så här för cancersjuka barn 2015! Härligt att de tar emot er i Uppsala. Du är en sådan kämpe!

15 Tess:

skriven

Ända sedan jag hittade din blogg i oktober när min egen dotter fick leukemi, AML, har jag förvånats över det faktum att ni behöver gå genom akuten. Vi tillhör Barncancercentrum i Göteborg och har hemsjukhus Halmstad. Våra direktiv är att vi får absolut INTE gå genom akuten utan ska ringa direkt till avdelningen vid feber eller andra problem och får då komma in direkt dit. Jag hade aldrig accepterat akuten men förstår att man måste om man inte har något val. Akuten är lika med livsfara för vår tös som pga sin intensiva och aggressiva behandling blir helt nollad i värden ett par dagar efter behandling. Nu är hon färdigbehandlad och CANCERFRI sedan mitten av februari men ligger just nu inlagd pga influensa och fyra infektioner. Nu kan det bara bli bättre! Vi kämpar med er och Louise! Kram

16 Emelie:

skriven

Det är helt jäkla vansinnigt ju!! Måste f"n kunna ta emot barn med cancer som behöver vård..
Bättre resurser o det nu.. Hoppas resan går smidigt iaf o att ni får den hjälp ni får.. Massor med kramar 💕

17 Emma:

skriven

Det är ju förjäkligt att ni ska behöva gå via akuten. Det gör ont i mig att läsa. Skönt att det löste sig, men återigen helt FÖRJÄKLIGT!!!

18 stephania:

skriven

Jag är så besviken på den vård ni fått. Jag hade ingen aning om att det var så här. Jag har ju aldrig behövt vård till mitt barn på denna nivå o är därför lyckligt ovetandes. Jag har ändå alltid haft känslan av att vi i Sverige har en sådan bra vård. Men ni har fått mig att se hur det är på riktigt. Så viktigt ert rapport var.
Blir matt av att läsa de motgångar ni möter. Bra med uppsala. Tänker på er och beundrar er styrka. ♥

19 Annika:

skriven

Fruktansvärt! Ni borde ha öppen retur till avdelningen.
AVC går ju inte det borde väl de på avdelningen fatta!
Vilken tur att ni är så driftiga och ringde Uppsala. Hoppas hon snart mår bättre.
/Annika ssk:an

20 Linnea :

skriven

Åh vilket totalt vansinne!även om jag vet att det inte hjälper så finns ni alltid i våra tankar jag blir galen på att se allt lidande och önskar av hela mitt hjärta varje dag att det går åt rätt håll! Stor kram

21 Sandy:

skriven

Sveriges sjukvårdssystem, jag är från Tyskland och har vart besviken många gånger men det där är absolut offattbar!!!! Som sjuksköterska själv har jag inte jobbat här än pga att jag är absolut inte överens med systemet. Va ont det gör att se erat lilla tjej lider ändå mer. Varför kan inte en enda person gör en undantag och går bakom "systemet"? Jag har ingen förståelse och är chockad.

22 Mia:

skriven

Ta hand om er.. Vi är många som tänker på er! Kram

23 Åse:

skriven

Jag jobbar själv inom sjukvården, och ofta brukar jag försvara sjukvården och säga "men när det verkligen behövs, då funkar faktiskt sjukvården". Jag ska sluta säga så. Jag skäms över sjukvården när jag läser din berättelse. Tack för att du orkar dela med dig. Jag skänker en slant till Barncancerfonden, för Louises och alla andra cancersjuka barns skull.

24 Liv:

skriven

Det är det här som händer när människor som inte har en susning om vad sjukvård är ska sitta och bestämma hur rutinerna ska se ut. Det är sjukt hur Sveriges rasar, hur politiker som tror sig veta sätter upp villkor och regler som äventyrar människors liv för att dom tycker att det ska vara så.

Du är otroligt stark, även om det förmodligen inte är den känslan du har nu. Glöm inte att andas.

25 Theres:

skriven

Helt jäkla sanslöst! Att undvika akuten borde väl vara prio ett även från sjukhusets sida! Hoppas ni får god hjälp i Uppsala iaf ✊✊ tänker på er, ofta. ❤️

26 Johanna:

skriven

Blir så ledsen för eran skull, som ni inte redan har tillräckligt att bekymra er för. Fruktansvärt att det bara får/kan gå till såhär i Sverige. Blir så rädd, hoppas verkligen din styrka o ditt mod att berätta hur ni har det i detta fruktansvärda, gör så att det leder till förändring. För förändring behövs o det nu. Barn ska inte behöva gå igenom detta, hoppas alla som kan skänker pengar så vi får ett slut på detta fruktansvärda. Kramar om<3

27 Sara:

skriven

Alltså det här är ju helt galet!!! Helt sjukt att det får gå till så här! Lider så med er, skickar all styrka jag kan.

28 Linda:

skriven

Lider med Louise! Tur att hon har en fantastisk o stark mamma <3 hoppas verkligen detta kommer till media!!!!!

29 anna:

skriven

Jag lider med er! Hoppas verkligen ni får den hjälp ni behöver på ackis! Styrkekramar

30 Lotta:

skriven

Lider så med er, och förstår precis din förtvivlan och ilska. När min dotter precis blivit sjuk blev vi lovade stick i fingret på mottagningen. När vi väl kom in fick vi beskedet i luckan(!!) att vi inte längre var välkomna utan fick ta hissen ner igen till akuten. En procedur som hade tagit tre minuter på mottagningen tog istället tre timmars lång väntan och gråt på akuten. Jag var så leden och i chock över att vi blev behandlade så att jag inte kom mig för att bråka...

Hoppas att Uppsala behandlade er väl och att er lilla hjältinna snabbt blir lite piggare efter påfyllningen! Vi är många som följer er, och hejar på er! Tack för att du skriver så ärligt om hur det är att befinna sig i barncancerhelvet.

31 tommy:

skriven

hoppas ni får ett bra bemötande på det sjukhuset iaf

32 Annelie:

skriven

Nää, detta är inte klokt! Tack för att du delar med dig av vansinnet. Kan ni anmäla detta någonstans? Tack o lov att ni var välkomna i Uppsala. Följer eran resa mot en frisk dotter❤️

33 Linnea :

skriven

Finns det något sätt att nå er utom bloggen? Mail alltså? Hoppas jag kan fråga!!

34 lisilo.blogg.se:

skriven

Nä! Sånt här gör mig, ursäkta språket, men så satans arg och upprörd! Så här får det inte gå till. Helt oacceptabelt!!

Ni är så starka och fantastiska och jag önskar det fanns något man skulle kunna göra för er och andra familjer i er situation. Massa kärlek till er.

35 Åsa:

skriven

amen vad i hela friden!!! Nu är jag oxå arg! Fy alltså att det ska behöva gå till såhär!! Uppriktigt arg och ledsen :(
Kram på er och kämpa på! Ni är fantastiska ❤️❤️❤️

36 Åsa:

skriven

amen vad i hela friden!!! Nu är jag oxå arg! Fy alltså att det ska behöva gå till såhär!! Uppriktigt arg och ledsen :(
Kram på er och kämpa på! Ni är fantastiska ❤️❤️❤️

37 Karro:

skriven

Skickar massor med kramar till er och eran lille kämpe Louise 😘❤ håller alla ✊ för att hon blir pigg o frisk liten tjej 💞

38 Anna:

skriven

Lilla hjärtat.

Mitt hjärta blöder för er.

Sveriges välfärd och därmed sjukvård är körd ner i botten, trots att Sverige är ett rikt land. Det är skandal och det bara måste bli ändring! Snarast!

Tänker på er.

39 Anna:

skriven

Det gör så ONT i mig att läsa hur ni blir behandlade. Jag har tappat all tro till Svensk sjukvård både efter att ha läst din blogg och själv fått erfara verkligheten. Är det verkligen ingen på detta sjukhus som fattar att dom leker med d*den. Jag undrar hur de skulle bete sig om det var deras egna barn...
Men heja er åter igen att ni tar saken i egna händer. Hoppas ni fick ett varmt välkomnande och all den hjälp ni behövde, i Uppsala.
Med vänlig hälsning Anna

40 Annika Esseborn :

skriven

Man blir mörkrädd när man läser detta!!! Sverige 2015 och vad gör våra politiker åt sjukvården....inget!!
Er dotter kämpar för sitt liv och då ska man inte behöva kämpa för vården hon behöver!!!
Håller alla tummar för er!!

41 Malin :

skriven

Jag får ont i magen av att läsa det här. När livet redan är upp och ner ska jag då som förälder behöva vädja om hjälp för mitt barns överlevnad? Jag förstår att personalen går på knäna men man kan ändå som medmänniska erbjuda sin hjälp att ringa runt till närstående sjukhus och underlätta i något för er! För mig är det obegripligt att inte ens erbjuda en hjälpande hand. Utgår ifrån att ni är igenkända på q84 och de bör vara ursäkta språket JÄVLIGT pålästa ang Louises fall och därmed veta riskerna. Skulle de själva vilja behöva sitta mitt i smittan med sitt eget barn utan immunförsvar?
#hjälpdinnäste

42 Keddoess :

skriven

Jag är så sjukt ledsen och besviken att ni ska behöva kämpa så... Vården blir bara sämre och sämre ..

43 AnsoAnna:

skriven

Det är helt åt helvete fel att ni ska behövasätta er på akuten!
Nathalie behövde blodtransfusion dagen efter hennes op. Blodet beställdes och fanns på plats några minuter senare.
Fast det är klart, då låg hon på intensiven.
Men ja, jag vet inte vad jag vill säga... bara att systemet är så fel. Så in i h-vete fel!
Kram på er

44 Sandra Jonsson:

skriven

Helt jävla makalöst, man blir så fruktansvärt upprörd och rakt igenom ledsen när man hör att det ens får gå till på det här sättet. Det är tamejfan inte okej någonstans! Usch så förbannad jag blir! Hoppas att dom tar väl hand om er på akademiska! Massor med kärlek till lilla Louise och till er! 💞

45 Susanne:

skriven

Oj. Oj. Oj..... Håller alla tummar att ni får den behandling ni ska ha på ett bra sätt och att lillan piggnar på sig. Kram till Er!

46 Malin:

skriven

Later helt sjukt att det inte fanns en battre losning an sa. Min mamma jobbar pa Akademiska i Uppsala dock sa jag hoppas att ni fick ratt, och bra hjalp dar. Trist bara att ni skulle behova resa sa langt for nagonting sa sjalvklart.

47 Hanna Karlsson:

skriven

Det låter helt sjukt! Att det får gå till så... Kram

48 Sara Hansen:

skriven

🙏❤️🙏

49 Elin:

skriven

Får ont i hela kroppen när jag läser om vad ni går igenom. Har själv en 1,5 åring som har en immunbristsjukdom med oviss utgång och vet hur tufft det kan vara. Som jag håller tummarna för världens finaste Louise och hennes superhjältar till föräldrar (och bror).

Kram

Kommentera här: