Väntan på vändningen


Ute och inspekterar mammas blommor.

Louise är lite gladare idag men sov till halv elva i morse och är fortfarande trött. Hon och pappa har varit på vårdcentralen och lämnat lite blod, och vi väntar nu på provsvaret från sjukhuset. 
 
Är rädd att det kan bli en kväll på Q84 om det visar sig att HB är för lågt. Jag skulle inte bli förvånad eftersom hon är så blek och trött...
1 Annika:

skriven

Jobbigt. Ja hon ser lite blek ut på bilderna.
Hoppas det vänder snart och att aptiten kommer tillbaka.
/Annika ssk:an.

2 Ulrika:

skriven

Hoppas alla värden är bra ❤️❤️❤️

3 Anneli:

skriven

Håller alla våra tummar att ni slipper sjukhuset!!

Älskar rosetten i håret! Isabel utbrister förtjust "ooui rosett" och pekar glatt 😍💞😘

Kram

4 Sarah:

skriven

Gullfia!! Härligt att se att hon är på benen, hoppas hon blir ännu piggare o att ni slipper alb! Kram💞

5 EnMormor:

skriven

En stund i taget. En fin blomma, en kort promenad. Finns ingenting i denna värld som är viktigare än just nu. Lilla lilla tjejen..

6 Carro :

skriven

Är denna blek o trötthet en väntad biverkning efter den behandling hon nyss fått, eller något som har med cancern i sig att göra?
Verkar som hon blir starkare o starkare iaf o det måste väl vara ett gott tecken på att behandlingen funkar?
Styrkekram till L 💪🏼

Svar: Ja precis. Behandlingen går ut på att trycka ner ("döda") alla blodceller i benmärgen (eller, man vill ju bara åt cancercellerna men cellgifterna kan inte skilja på bra och dåliga celler så alla slås ut). Biverkningarna av den behandling Louise fick förra veckan är sjunkande blodvärden. Blir de röda blodkropparna (som bl.a. transporterar syre i blodet) eller trombocyterna (som gör att blodet levrar sig) för låga, måste man fylla på dessa med en blod- eller trombocyttransfusion. Att Louise är trött och blek nu beror på att de röda blodkropparna är låga. De neutrofila vita blodkropparna som just nu är väldigt låga på Louise, är en del av immunförsvaret och utan dessa gör henne extremt infektionskänslig. De går inte att fylla på utan måste hämta sig av sig själva. ❤️
prinsessanlouise.blogg.se

Kommentera här: